MediaMarkt Mega Deals

MediaMarkt; de zwaargewicht onder de elektronicazaken

Bijna elke Nederlander is wel op één of andere manier bekend met de elektronicaketen MediaMarkt. Of u hier nu bent geweest voor de aanschaf van uw nieuwe TV, of dat u hier bent geweest om eerst uw elketronica aankopen 'real live' te bekijken alvorens deze elders online aan te schaffen. Of gewoon uit nieuwsgierigheid op bijvoorbeeld een regenachtige zondag, omdat er toch niet veel andere winkels open zijn. Niet in elke stad is een MediaMarkt filiaal te vinden, maar gezien de gemiddelde omvang van een MediaMarkt elektronicawinkel is dit ook niet verwonderlijk. De winkels zijn immers erg ruim opgezet en vragen per vestiging een groot aantal werknemers om de boel draaiende te houden. Ondanks dat neemt het aantal MediaMarkt vestigingen bijna elk jaar weer toe, en is er bij de Nederlandse consumenten nog steeds een groeiende vraag naar elektronica producten. 
Inmiddels heeft het concern alleen in Nederland al 30 verschillende MediaMarkt filialen door heel het land welke stuk voor stuk druk bezocht worden. Deze dertig vestigingen stellen echter niet veel voor in vergelijking tot de ruim 200 MediaMarkt filialen van onze oosterburen, of de bijna 2500 filialen van over heel de wereld (2007). Maar toch, met een kleine zestien miljoen mensen scoren wij Nederlanders nog prima op de elektonica afname. Daarbij worden we elke week ook nog op de hoogte gehouden van de laaste MediaMarkt aanbiedingen middels de online of papieren MediaMarkt folder, zodat we nooit teveel voor onze elketronica koopjes hoeven te betalen. Daarnaast geven acties als de 'BTW- weg ermee acties' ons extra voordeel op de mooiste elektronica aankopen.

BTW-actie 728x90


De folders zitten bij MediaMarkt in het bloed

Dat de MediaMarkt een zwaargewicht is op niet alleen de Nederlandse markt, maar ook op de internationale markt mag inmiddels wel duidelijk zijn. Niet alleen heeft het elektronicaconcern wereldwijd bijna 2500 verschillende elektronicawinkels. Ook is valt het concern onder de METRO-group, welke in Frankfurt aan de beurs gevestigd is. Onder deze noemer valt bijvoorbeeld ook de groothandel Makro en de iets kleinere electronica keten Saturn. Er zijn een paar duidelijke overeenkomsten met deze bedrijven. Één van deze overeenkomsten zijn het aantal online folders dat de bedrijven afzonderlijk van elkaar uitbrengen. Zowel online als via de post. Zo heeft Makro elke twee weken een serie Makro folders welke zijn onderverdeeld in een Food, een Non-food en een aantal andere folders. Vaak zit hier nog een speciaal Gastro magazine en een aparte wijnfolder bij. Kortom, de vaste klanten van de Makro hebben niets te klagen wanneer het om de kwantiteit van de folders gaat. Evenmin hebben de trouwe klanten van Saturn iets te klagen. Ondanks een (in verhouding tot MediaMarkt) klein aantal vestigingen in Nederland heeft Saturn soms verschillende Saturn folders in dezelfde week online staan. Zo niet, dan heeft de elektronicazaak in ieder geval wekelijks een nieuwe folder. Zo is dit bij MediaMarkt net zo. De ene week heeft MediaMarkt slechts één algemene folder. En de andere week heeft bijna elke vestiging een aparte reclamefolder.

 

Meer folders is meer voordeel

Niet elke week heeft elke MediaMarkt haar eigen folder online staan, maar het komt misschien toch vaker voor dan u denkt. En verschillende folders betekenen ook meer variatie in de aanbiedingen. Je zal maar net naar een TV of een stofzuiger op zoek zijn en deze staat bij niet in de folder van MediaMarkt Amsterdam, maar wel in de MediaMarkt folder Rotterdam. Of net andersom. Om deze reden hebben we niet alleen de algemene MediaMarkt folder op onze MediaMarkt folderpagina vermeldt, maar heeft het team van F&K ook de een link geplaats naar elke aparte folder van elke MediaMarkt vestiging in Nederland. Nu moeten we hier wel bij zeggen dat wanneer er geen algemene folder geldt, niet alle dertig vestigingen een eigen apparte folder online heeft staan. Maar dat het aantal verschillende MediaMarkt folders ongeveer op twintig exemplaren neerkomt. Sommige winkels slaan zo nu en dan een weekje over, en winkels als MediaMarkt Amsterdam en Amsterdam Noord delen bijvoorbeeld dezelfde folder. Zo hebben ook de drie verschillende MediaMarkt vestigingen in Rotterdam een gezamenlijke folder. Ondanks dat, is het voortaan toch verstandig om even in de folder van de MediaMarkt, anders dan uw gebruikelijke winkel, door te pluizen. Wellicht loopt u net tegen die ene aanbieding aan waarnaar u opzoek was.