C&A folders

C&A Concern

C&A  staat voor Clemens & August. C&A is tegenwoordig één van de grootste Nederlandse kledingwarenhuizen ketens van heel de wereld. De hoofdkantoren in europa zijn gevestigd in België (Vilvoorde) en in Duitsland (Düsseldorf). In 1841 openden de broers Clemens Brenninkmeijer en August Brenninkmeijer, een textielopslag in Sneek, zodat ze niet constant naar Duitsland moesten om kleding stoffen op te halen. Daarop startte de broers in 1861 een confectiekleding winkel in Sneek. Al snel is het concept van de broers een succes. Begin 1900 ontstaan er vele C&A filialen door heel Nederland. Na deze periode gaat het zelfs nog sneller. Vanaf 1911 worden de eerste C&A winkels in Duitsland opgezet en in 1922 is Engeland aan de beurt. Iets verder in de tijd worden ook winkels in andere Europese landen gevestigd. Landen als België, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Ierland, de Tsjechische Republiek, Polen en Hongarije horen nu ook in de rij van de C&A opererende landen.

In 2007 heeft het C&A concern maar liefst 110 filialen in Nederland, en tot op heden groeit het mode warenhuis nog steeds. In Europa heeft C&A inmiddels een kleine 1000 vestigingen op de kaart gezet. Ook buiten Europa is het modehuis aan de weg aan het timmeren. Zo zijn er C&A vestigingen in Mexico, Argentinië, Brazilië en China. Inmiddels werken er ongeveer 32.000 mensen bij C&A. De bekende slogan van vroeger ‘C&A is toch voordeliger’, is inmiddels ingeruild voor ‘Mooi, van C&A’. In het buitenland wordt overigens de slogan ‘Fashion you choose’ gehanteerd.

C&A European Trusted Brand 2010

Al voor de tweede maal heeft C&A Nederland de titel 'European Trusted Brand 2010' in de categorie kleding mogen opstrijken. Dit houdt in dat C&A wederom het meest betrouwbare modemerk in Nederland is.

European Trusted Brands is een initiatief van Readers Digest. Dit magazine houdt elk jaar een onderzoek naar de betrouwbaarste merken in Europa. Ook in Duitsland en België is C&A in deze kledingcategorie op de nummer één plek geëindigd.