BTW actie Saturn 2014

BTW- actie Saturn 2014

Elektronicaketen Saturn is in september 2014 overgegaan in MediaMarkt. De BTW- actie van Saturn komt hiermee dus ook te vervallen. 

informatie BTW- actie SaturnWil je een bericht ontvangen wanneer er iets bekend is over de BTW- actie van MediaMarkt?
Laat het ons wetenWe versturen een bericht zodra er meer bekend is over de BTW- actie van MediaMarkt.

 


Gezien de voorgaande edities van de Saturn BTW- actie verwachtten wij dat de actie begin juni werd gehouden. Omdat het WK- voetbal in deze periode van start is gegaan, is de actie waarschijnlijk verschoven. Mocht er meer bekend zijn over de Saturn BTW- actie 2014, dan wordt dit onder andere ook op deze actiepagina van de Saturn website bekend gemaakt.

Bekijk ook eens de TV- aanbiedingen uit de WK elektrocia folders op een rij. Saturn heeft momenteel (26 mei t/m 13 juli) een tablet actie waarbij je een gratis tablet ontvangt bij aanschaf van een TV. 


Saturn acties

Elektronicaketen Saturn is inmiddels ook een bekende onder elektronicaliefhebbers. Saturn valt net als MediaMarkt onder de METRO-Group. Het is dan ook niet voor niets dat Saturn vaak soortgelijke prijsverlagingen en acties als de MediaMarkt heeft. Zo kent Saturn bijvoorbeeld ook de BTW- actie waar je als consument gedurende een bepaalde periode 21% korting krijgt op bijna het hele assortiment. Dankzij gezamenlijk inkoopvoordeel kunnen de twee elektronica retailers een lage prijsgarantie geven waar de consument de vruchten van plukt. Daarbij worden prijzen tijdens acties als de BTW- actie zelfs nóg aantrekkelijker. 

Taxfree Paradise Saturn 2013

In tegentelling tot de 'BTW weg ermee'- actie van MediaMarkt, wordt de BTW- actie 'Taxfree Paradise' van Saturn net voor de zomerperiode gehouden. Echter, de kortingen zijn wel net zo bijzonder als de grotere broer van Saturn. Saturn is vooralsnog een stuk kleiner dan MediaMarkt. Hierdoor zijn reclamecampagnes en dus ook acties als de Saturn BTW- actie nog niet heel erg bekend. En toch valt hier voor alle elektronicaliefhebbers heel veel voordeel te behalen. Hieronder zie je aan de hand van een voorbeeld hoe de BTW- korting bij Saturn wordt berekend:
 

Een Apple MacBook Air kost:

Normaal gesproken: € 1179,- (Incl. 21% wettelijk verplichte BTW)

Tijdens Taxfree Paradise: € 974,38 (Incl. 21% wettelijk verplichte BTW)

BTW actie voordeel = € 204,62

Je kunt dit zelf ook voor alle producten uitrekenen die meedoen aan de BTW- actie van Saturn. Hiervoor doe je het volgende:
100 / 121 = uitkomst x kostprijs product = kostprijs met korting (Incl. 21% wettelijk verplichte BTW). 
Aan de hand van het voorbeeld van de eerder genoemde Apple MacBook Air wordt dit:
100 / 121 = 0,83 x € 1179,- = € 974,38 (Incl. 21% wettelijk verplichte BTW)
 

De BTW- actie van Saturn wordt gehouden op zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni 2013. Je kunt deze actieperio via de fysieke Saturn vestigingen en via de Saturn webshop profiteren van deze actie. De prijzen in de Saturn webshop worden omgezet naar prijzen inclusief de BTW- korting. De actie is onder andere geldig op eleketronica uit de volgende productgroepen:

  • Televisie 
  • HiFi (ook voor in de auto)
  • Computers
  • NAS systemen
  • Telecommunicatie
  • Navigatie
  • Foto/Video
  • Witgoed
  • Huishoudelijke apparaten
  • Portable audio