BTW actie MediaMarkt 2015/2016

!! Bekijk ook de nieuwste informatie over de MediaMarkt BTW-actie van januari 2016 !!


BTW-actie september 2015?

De BTW vrije dagen van begin dit jaren waren weer een daverend succes. Misschien wel de meest succesvolle elektronica actie ooit. Vele duizenden elektronicaliefhebbers en koopjesjagers hebben eind januari dankbaar gebruik gemaakt van alle spectaculaire kortingen die MediaMarkt vijf dagen lang weg bleef geven.
 
Veel mensen die de BTW-actie van januari (om wat voor reden dan ook) hebben gemist, vragen zich waarschijnlijk af of deze actie ook weer in het najaar wordt gehouden. Voorheen werden de BTW-acties namelijk meerdere keren per jaar georganiseerd. In 2013 was dit nog het geval. Maar in 2014 bleef het echter bij één editie in januari.
In het verleden hield Saturn zich rond de zomerperiode bezig met de 21% kortingsactie. Maar omdat deze elektronicaspecialist per oktober 2014 verder ging als MediaMarkt kwam ook deze BTW-actie (Tax-free Paradise) te vervallen. Misschien dat het bundelen van deze grote elektronicabedrijven nog een verrassing brengt voor het najaar. De tijd zal het leren.
 

informatie BTW- actie 2015 MediaMarktOp de hoogte gehouden worden wanneer er meer bekend is over de volgende MediaMarkt BTW- actie? Laat het ons wetenWe sturen een bericht zodra er meer informatie over dit soort acties beschikbaar is, en wanneer er tijdens de actieperioden eventueel speciale aanbiedingen worden gepresenteerd. 

BTW-actie MediaMarkt januari 2015

De BTW vrije dagen van de MediaMarkt worden vaak twee keer per jaar georganiseerd. Meestal in de maand januari en in het najaar rond september/oktober. Of de BTW- actie van dé elektronicawinkel van Nederland ook in het najaar van 2015 wordt gehouden is nog helemaal niet zeker. Wel is het zeker dat de MediaMarkt BTW-actie eind van deze maand gaat plaatsvinden. Gezien de data van voorgaande BTW- acties van MediaMarkt zag het er al naar uit dat deze editie op woensdag 28 januari zou gaan starten. Het is inmiddels ook duidelijk dat de actie 5 dagen duurt. Meer informatie kun je vinden op www.mediamarkt.nl/btw.

UPDATE(01/02 - 22:02 uur):De MediaMarkt BTW-actie van 2015 is zojuist geëindigd. Maandagochtend (02/02) is de webshop van de elektronicagigant weer actief.  

UPDATE(27/01 - 18:24 uur): Door drukte op de MediaMarkt website kan het zijn dat de webshop niet of slecht bereikbaar is.

UPDATE(27/01 - 13:13 uur):De webshop is vandaag (27 januari 2015) tot 18:00 uur gesloten voor het aanpassen van de prijzen.

UPDATE(26/01 - 10:13 uur): De BTW- actie van dit jaar start op woensdag 28 januari (vanaf 18:00 uur) en gaat door t/m zondag 1 februari (tot 22:00 uur) 2015.

 

BTW actie MediaMarkt 2015 

Hoe werkt de BTW- actie van MediaMarkt?

In het verleden is er nogal wat te doen geweest om de 21% korting waarmee MediaMarkt adverteert tijdens de BTW vrije dagen. De actie raakte in opspraak omdat iedereen verplicht is BTW te betalen, en omdat de werkelijke korting geen 21% zou zijn.

De 21% BTW is een verplichte belasting en kan niet zomaar tijdens een winkelactie worden afgeschaft. Echter, hetzelfde percentage kan wel door een bedrijf worden weggeven in de vorm van een aanbieding. In het geval van de BTW- actie draait de MediaMarkt dus gewoon op voor de 21% korting. Je betaalt dus wel belasting, maar ontvangt ook gewoon een korting. Voor de consument maakt het dus niet zo veel uit of er geadverteerd wordt met het woord BTW of niet. Dit hoort nu eenmaal een beetje bij de reclamecampagne moet je maar denken.
 

Hoe zit het nu met de werkelijke korting?
Hierover is veel te doen geweest. Tijdens de BTW vrije dagen worden wel degelijk kortingen weggegeven. Alleen gaan veel mensen de fout in bij het berekenen van de prijs inclusief de korting. De fout ligt vaak bij het berekenen van de BTW. Aan de hand van onderstaande rekenvoorbeelden kun je duidelijk zien hoe je de prijs met korting dient te berekenen. 

Foutieve berekening 21% BTW:

Televisie oude prijs: € 2000,- (inclusief BTW)
Berekening: € 2000,- / 100 = € 20,- * 21 = € 420,-   
Televisie nieuwe prijs: € 2000,- - € 420,- = € 1580,-

Juiste berekening 21% BTW:

Televisie oude prijs: € 2000,- (inclusief BTW)
Berekening: € 2000,- / 121 = € 16,53 * 21 = € 347,11
Televisie nieuwe prijs: € 2000,- - € 347,11 = € 1652,89

De effectieve korting die tijdens de BTW- actie ontstaat is dus een slordige 17,36%
(€ 347,11 / € 2000,- = 0,173 * 100 = 17,36%)

Of er tijdens de BTW vrije dagen van de MediaMarkt nu wel of geen BTW 'echte' BTW als korting wordt gehanteerd. Feit is dat er tijdens de MediaMarkt actie op veel electronica een effectieve korting geldt van maar liefst 17,36%. En op producten (zoals elektronica) waarbij de concurrentie moordend is, zijn kortingen met dit percentage zeer zeker de moeite waard om in de gaten te houden. 


Nieuws updates MediaMarkt BTW-actie 2015


UPDATE(28/01 - 12:42):
Nog enkele uren te gaan voordat de actie van start gaat. Tot 18:00 uur is de website van MediaMarkt offline voor het aanpassen van alle prijzen. Hieronder een leuk filmpje over de voorbereidingen van de BTW-actie:

 

UPDATE(26/01 - 10:51):
De actievoorwaarden van de BTW-actie zijn inmiddels bekend gemaakt. De BTW-korting is geldig op de volgende productgroepen:

Televisies - Audio - Foto - Video - Smartphones & Smartwatches - Desktops - Laptops - Tablets - Monitoren - Printers - Huishoudelijke apparatuur - Keukenapparatuur - Persoonlijke verzorging - Games - Films & Muziek

De volgende producten en productgroepen zijn uitgesloten van de actie:

 • Alle accessoires zoals verlichting, batterijen, mobiele telefoon- en computeraccessoires
 • Domotica (huisautomatisering), Beveiliging, Rookmelders
 • Kabels, Inkt, Harde schijven, USB, Geheugenkaarten zoals SSD en (micro)SD-kaarten
 • Gamingaccessoires
 • Alle Apple producten (Dixons geeft momenteel korting op Apple artikelen t/m 01-02-2015)
 • Consolehardware
 • Computersorftware
 • Speelgoed, Boeken & Spellen
 • Prepaidkaarten en Abonnementen
 • Power service & Verzekeringen 
 • Giftcards & Tegoedkaarten

Handig om te weten:

 • Tijdens de BTW-vrije dagen zijn aangepaste openingstijden voor de filialen, zie ook: www.mediamarkt.nl/openingstijden
 • Alvorens de actie van start gaat voert MediaMarkt een standaard prijsbeleid. Woensdag worden alle prijzen 5 dagen vastgezet.
 • De BTW-actie geldt ook voor zakelijke aankopen. Bij aankoop ontvangt u een factuur met het wettelijke BTW-tarief.
 • Indien je van één bepaald artikel meerdere aantallen wilt bestellen, dien je hiervoor een aparte bestelling op te starten.
 • De actie is ook online geldig.
   

 

UPDATE(25/01 - 18:05):
Zojuist is de commercial van de BTW-actie van de MediaMarkt op TV voorbij gekomen en zijn de
 voorwaarden van de BTW-actie online gezet. Uit de voorwaarden blijkt dat Apple producten dit jaar niet meedoen met de actie.


 

UPDATE(24/01):
Dit jaar gaan de geruchten dat de BTW- actie niet opgaat voor alle MacBooks, maar wel voor het instapmodel van de MacBook Air. Ook zouden het instapmodel van de MacBook Pro Retina (128 GGB) en de iMac meedoen aan de komende actie. Ook lijkt het erop dat enkele iPads 2, iPads4, iPads Air 1 (inclusief 128 Gb & cell) in de uitverkoop gaan. Even op een rijtje:
-Mac Air 128Gb (met 8Gb RAM)
-De MacBook Air 128Gb 13 inch
-MacBook Pro Retina cto
-iMac i5 1.4 Ghz
-enkele iPads 2
-enkele iPads 4
-enkele iPads Air 1 (met 128 Gb & cell)


 

UPDATE(23/01):
In tegenstelling tot voorgaande BTW- acties doen console games dit jaar wel mee met de actie. Tenminste, dit doet de opmaak van de BTW- flyer vermoeden. Ook staat er een speaker van het merk Sonos op de flyer; ) Opvallend is dat op de flyer ook een model staat van de GoPro HERO 4. Vorig jaar werden alle GoPro modellen namelijk van de actie uitgesloten. Ook hiervoor lijkt dus een goede kans te bestaan dat een serie van deze camera's dit jaar wel gewoon met de BTW- actie meedoet.Apple producten tijdens de BTW- actie

Apple producten MewdiaMarktEen veel voorkomende vraag is er één die betrekking heeft op Apple producten. Zo wordt ons vaak de vraag gesteld of items van Apple tijdens de BTW- actie van 2015 ook in de uitverkoop gaan. En zo ja, welke.
Hoe dit er precies uit gaat zien blijft een speculeren. Wel kunnen we uit voorgaande BTW- acties een inschatting maken van welke Apple producten er mogelijk aan de actie meedoen. Zo gingen er vorig jaar bijvoorbeeld de volgende Apple items met fikse korting over de toonbank van de MediaMarkt:

-Apple Mac mini (MD398)
-Apple LED Cinema Display 27inch (resolutie 2560x1400)
-Apple MacBook Air 13 inch (MD760)

!! Bekijk ook de nieuwste informatie over de MediaMarkt BTW-actie van januari 2016 !!

Commercial voorgaande MediaMarkt BTW- actie 2015: