BTW actie MediaMarkt 2014

BTW- actie MediaMarkt in november/december?

In het verleden werd de MediaMarkt BTW- actie ook wel eens twee keer per jaar gehouden. Één keer aan het eind van januari, en één keer aan het eind van het najaar. Echter voorgaand jaar werd de actie slechts in januari georganiseerd.
Gezien de planning van de overige MediaMarkt acties lijkt het erop dat de eerst komende MediaMarkt BTW- actie in januari van 2015 zal worden georganiseerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze aan het eind van de maand plaatsvinden. Meer informatie omtrent de MediaMarkt BTW- actie van januari 2015.  
 

informatie BTW- actie MediaMarktOp de hoogte gehouden worden wanneer er meer bekend is over de komende MediaMarkt BTW- actie?
Laat het ons weten. We sturen een bericht zodra er meer informatie over dit soort acties beschikbaar is, en wanneer er tijdens de actieperioden eventueel speciale aanbiedingen worden gepresenteerd. 

 De MediaMarkt BTW- actie van januari 2014 was een waar succes. Niet alleen in de MediaMarkt winkelfilialen was de drukte goed te merken. Ook leek de MediaMarkt website even moeite te hebben met het verwerken van alle elektronica fanaten. Maar complimenten aan de organisatie, want de MM- webshop heeft uiteindelijk erg goed stand gehouden. Dankzij een soepele doorstroom konden elektronica liefhebbers binnen 'no-time' hun aankoop met fikse korting afrekenen. In Apeldoorn was het op woensdag 29 januari dubbel feest. Hier werd namelijk om 18:00 uur MediaMarkt Apeldoorn feetselijk geopend. En BTW- korting, en verschillende openingsaanbiedingen voor iedereen die zich op het terrein van deze kersverse vestiging bevond.
Ook elektronicaketen BCC heeft tijdens de BTW- actie van MediaMarkt meer dan 1800 elektronische apparaten in prijs verlaagd. Door elk jaar mee te gaan in de prijsverlagingen van de concurrent heeft BCC inmiddels zijn eigen BCC BTW- actie gecreeërd. Het is nog niet duidelijk of MediaMarkt (net als twee jaar geleden) aan het eind van het jaar nog eenzelfde BTW- actie organiseerd. Mocht hiervan meer bekend worden, dan kun je informatie hierover op deze pagina terugvinden.
Wel verwachten wij weer een BTW- actie van Saturn. Deze actie wordt waarschijnlijk weer voor de zomer georganiseerd. Meer infomatie volgt....
 

BTW actie MediaMarkt 2014

Wanneer de 'BTW weg ermee' actie 2014 van de MediaMarkt weer wordt gehouden is inmiddels bekend. We wisten dat de voorgaande BTW- actie eind januari werd gehouden. En rekening houdende met voorgaande edities, werd vermoed dat de actie ook weer rond deze tijd zou worden gehoude. En dat klopt. We kunnen uit de laatst gepubliceerde MediaMarkt folder opmaken dat de actie wordt gehouden van woensdag 29 januari (vanaf 18:00 uur) t/m zondag 2 februari 2014 (tot 18:00). Meer informatie omtrent deze spektaculaire kortingsactie maken wij bekend op deze pagina, of bekijk meer informatie op de actiepagina van de MediaMarkt website. Alle getoonde prijzen in de MediaMarkt webshop zijn inclusief de 21% korting.


BTW weg ermee!

Meest bekende en besproken elektronica keten heeft al een aantal jaar de bekende 'BTW weg ermee'- acties met succes georganiseerd. Maar na enig opspraak lijkt er een einde te komen aan deze BTW-actie. Of toch niet?
 

Toen en nu

Voordat de BTW- verhoging aan het begin van het jaar in gang werd gezet heeft elektronica keten MediaMarkt al verschillende keren de 'BTW, weg ermee'- actie gehouden. En met succes overigens. In 2012 werd de actie een keer in een weekend van januari gehouden, en nog eens een keer in het laatste weekend van september. Beide acties brachten bij de meeste filialen dikke rijen bij de kassa. Winkelend MediaMarkt publiek ontving dan ook een slordige 19% korting op bijna alle elektronica aankopen. In 2012 gold er nog een BTW tarief van 19%, maar sinds januai 2013 is dit tarief door de overheid bijgesteld naar 21%. Bij de volgende 'BTW weg ermee'- actie zou de korting op elektronica aankopen bij de MediaMarkt dus ook met 2% toenemen. Meer BTW, maar dus ook een hogere korting.


Actie in opspraak

Na een uitzending van het consumenten programma 'Kassa', waarin de actie is behandeld, is de BTW- actie een tijd lang negatief in het nieuws gekomen. De BTW- actie zou misleidend zijn en zou de consument doen laten denken dat de verkoopprijs na aftrek van de korting lager is dan dat werkelijk het geval is. Het probleem zou liggen aan een klassieke rekenfout waarbij de consument de BTW op verkeerde manier berekend ten gunste van zichzelf. Bedenk zelf eens wat u zou moeten betalen waneer uw product € 100,- (incl. BTW) kost en de BTW- actie van 21% daarop geldt. 79 euro? Fout.... Neem maar eens een kijkje op de BTW- calculator.
In januari van dit jaar (23 t/m 26 januari 2013) werd de BTW- actie nogmaals herhaald. Dit keer konden koopjesjagers genieten van maar liefst 21% korting vanwege de BTW verhoging aan het begin van het nieuwe jaar. Ook deze editie kwam weer even negatief in het nieuws door een klacht van een consument. Dit keer zou de korting over de verkeerde prijs worden berekend. Nadat de klacht door de Stichting Reclame Code was behandeld kon deze commissie de MediaMarkt een aanbeveling doen. Volgens de aanbeveling van de SRC zouden dergelijke reclame uitingen in de toekomst niet wenselijk zijn. 


BTW- actie of niet?

Nadat de 'BTW Weg Ermee'- actie een aantal keer negatief (terecht of niet terecht) in het nieuws is geweest, vragen de koopjesjagers onder ons zich natuurlijk af of de actie dit jaar of volgend jaar nog terug komt. Eerlijk gezegd weten wij het ook niet. Echter, zodra wij dit wel weten maken wij dit uiteraard bekend op onze folderpagina van MediaMarkt. U vindt hier niet alleen alle online MediaMarkt folders per vestiging en de MediaMarkt dagdeal, maar ook de laatste informatie omtrent de actuele acties van MediaMarkt.