Wolford


Wolford folders

Wolford, opgericht door Walter Palmers en Reinhold Wolf, staat bekend om haar kousen die sinds het ontstaan van het bedrijf moderniteit, schoonheid en vrouwelijkheid uitstralen. De Oostenrijkse beenmode- en lingeriespecialist Wolford is 10 jaar na de ontdekking van de nylon kous ontstaan.

Wolford begon met technologische ontwikkelingen en een uitgebreid systeem voor kwaliteitscontrole die de nylon kous naar een hoger niveau tilde. Door zich te ontwikkelen tot een toonaangevende fabrikant in de wereldwijde luxe markt, werden de producten verbonden met de beste internationale mode-ontwerpers van de tijd. Veel samenwerkingen kwamen tot stand en Wolford creerde de mooiste collecties met de bekendste ontwerpers als bijvoorbeeld Valentino. De collectie van dit Oostenrijkse luxe concern is inmiddels uitgebreid met bodywear, badkleding en legwear. Maar lingerie blijft hun specialisme, hier zijn ze immers bekend mee geworden.
De winkels van Wolford zijn over de hele wereld te vinden en ook in Nederland zijn er diverse winkels en aankoop adressen. Uiteraard zijn ze ook online te vinden bij diverse webshops en hebben ook hun eigen website. Deze website is bedoeld voor reclame en distributie van producten en merchandising artikelen van het Wolford merk alsmede de presentatie van hun onderneming. Hun website is voorzien van mooie fashion foto’s met de mooiste modellen en de glossary verteld de lezer alles over de fashion woorden die gebruikt worden. In hun geprinte media informeren zij over de condities en kenmerken van hun producten.