Coop


Coop folders

Coop (spreek uit als koo-op) is een landelijke keten van Nederlandse supermarkten. Het is onderdeel van Coop Supermarkten en verzorgt de inkoop in samenwerking met Superunie. De meest actuele folder met aanbiedingen en acties van Coop vindt u altijd hier op FoldersenKranten.nl.

De supermarktketen vindt haar oorsprong in Arnhem toen daar in 1891 de Coöperatie Werkmansbelang werd opgericht. De vestigingen worden vandaag de dag gerund in de vorm van franchises. In 2002 is Coop samengegaan met Codis en alle filialen worden nu omgebouwd tot Coop. Ook zijn er kleinere Coop supermarkten die worden genoemd als Coop Compact. In 2008 breidde Coop zich uit met de overname van 43 Edah-winkels. Daarna zijn er ook nog 19 winkels van Jumbo overgenomen. Het assortiment van alle Coop winkels bestaat o.a. uit Markant. Dit is het huismerk van Superunie (dit is een grote inkoopvereniging die meerdere supermarktorganisatie’s vertegenwoordigt). Met een uitgekiend assortiment en gunstig prijsniveau probeert Coop haar klanten te bedienen. Vooral op het gebied van versproducten probeert Coop haar klanten kwaliteitsproducten te leveren. Coop wil als handelsorganisatie niet alleen het commerciële voorop stellen maar streeft ook naar een duurzame samenleving met oog voor dier en milieu. Daarom bieden ze in hun filialen duurzaam vis en varkensvlees aan. En sinds 1 januari 2012 zijn alle bananen van Coop Fair Trade d.w.z. dat de boeren die deze bananen leveren een betere prijs krijgen voor hun werkzaamheden.

Met meer dan 700.000 leden is Coop een van de grootste verenigingen in Nederland. Want klanten kunnen zich met de CoopClubCard inschrijven als lid van de vereniging en kunnen dan extra korting krijgen op speciale aanbiedingen die in de reclamefolder en emails met aanbiedingen worden gecommuniceerd. Er wordt dan ook regelmatig een Coop folder en een SuperCoop folder verspreid met de gewone en speciale aanbiedingen en acties. Op FoldersenKranten.nl vindt u altijd de meest recente uitgave van de Coop reclamefolder met voordelige acties en aanbiedingen op heerlijke producten.