Coop Compact


Coop Compact folders

De CoopCompact winkels zijn een onderdeel van de van oorsprong Nederlandse Coop Supermarkten. Sinds eind 2010 heeft Coop Supermarkten ruim 200 vestigingen in Nederland, waarvan er een kleine 60 van het CoopCompact format zijn. Net als de Coop supermarkten hebben de compact supermarkten ook een eigen Coop Compact folder. Hier staan uitsluitend de aanbiedingen en acties in die in de CoopCompact supermarkten te vinden zijn.

De CoopCompact buurtsupermarkten zijn kleinere vestigingen met een winkeloppervlak van tussen 300 en 600 vierkante meter. U vindt ze voornamelijk in kleinere plaatsen, maar ook in grote steden zoals Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Enschede. Hoewel u overal in Nederland, met uitzondering van Zeeland, winkels van CoopCompact kunt vinden, ligt de meerderheid van de CoopCompact vestigingen in Zuid-Holland en het noorden van het land. Bij CoopCompact is het assortiment in vergelijking met grotere Coop supermarkten iets beperkter, maar treft u desondanks een ruim assortiment verse producten. Deze producten worden in selfservice aangeboden en zijn aangevuld met een bescheiden maar verrassend compleet aanbod voorverpakte artikelen van zowel A-merken als eigenmerken. Hierbij is veel aandacht besteed aan het creëren van een assortiment dat zo goed mogelijk op de wensen van de klant is afgestemd, waardoor CoopCompact zeker niet onderdoet voor een grote supermarkt en altijd in de buurt is. De slogan is niet voor niets “Lekker Dichtbij”!

Klanten van CoopCompact kunnen gebruik maken van hun (Super)CoopCard, waarmee zij kunnen profiteren van acties en aanbiedingen. Deze worden wekelijks gecommuniceerd in de reclamefolder van Coop Supermarkten. De meest actuele folder vindt u altijd op FoldersenKranten.nl en hier kunt u ook terecht voor openingstijden en een overzicht van de dichtstbijzijnde vestigingen van CoopCompact. De (Super)CoopCard is niet alleen van nut om van aanbiedingen en acties te kunnen profiteren. Het is namelijk tevens een lidmaatschapskaart van de Coop Supermarkten coöperatie. De wortels van de Coop coöperatie liggen in de 19e eeuw, toen particulieren, vaak arme arbeiders, gezamenlijk levensmiddelen gingen inkopen. Deze samenwerkingsverbanden die op kleine schaal ontstonden groeiden uit tot grote coöperaties. Coop Supermarkten in haar huidige vorm ontstond tijdens de fusie van Coop Nederland en Codis, een groothandelscoöperatie, in 2001. Hiermee ontstond de eerste coöperatie waarin consumenten en ondernemers zich verenigden. Voor de laatste kortingen en aanbiedingen kunt u terecht in de digitale CoopCompact folder online bovenaan deze pagina.