Ako


Ako folders

U vindt de winkels van AKO overal. Op vliegvelden, treinstations, in winkelstraten en online. Zo heeft AKO naast zevenendertig stadswinkels maar liefst zeventien winkels op Schiphol Airport en eenendertig stationswinkels. Maandelijks en soms wekelijks wordt de digitale AKO folder uitgebracht. Bekijk deze online folder voor de beste koopjes op een groot assortiment aan leesproducten. 

AKO is niet alleen de grootste, maar ook de kleinste leeswinkel van Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 1500 boeken en ongeveer 2000 verschillende tijdschriften. Daarnaast bent u hier aan het juiste adres voor al uw wenskaarten, kranten, loterijproducten en tabak. Naast Nederlandstalige leeswaren beschikt AKO over een breed scala aan internationale kranten, tijdschriften en boeken. In dit segment is AKO marktleider van Nederland.
AKO is begonnen als Amsterdamse Kiosk Onderneming en is in 1878 begonnen met zogenoemde ‘AKO mannen’, welke destijds als eerste kranten verkochten op de perrons van Amsterdam Centraal Station. In 1927 opende AKO een kleine Amsterdamse Kiosk op Schiphol als één van de eerste winkels op het vliegveld. Inmiddels staat het bedrijf bekend onder de naam Algemene Kiosk Onderneming en is het bedrijf uitgegroeid tot één van de leukste en meest bekende leeswinkels van Nederland met ruim 100 vestigingen. Daarbij is AKO naamgever van de bekende AKO literatuurprijs welke jaarlijks wordt uitgereikt en live te volgen is op televisie. Met de prijs beoogt AKO het lezen van literatuur te bevorderen en de belangstelling voor boeken bij een breed publiek te vergroten. AKO is onderdeel van uitgeverijconcern Audax, welke zich bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van mediaproducten. Op Foldersenkranten.nl bekijkt u gemakkelijk online de meest actuele aanbiedingen in de AKO folder. Daarbij vindt u hier tevens de meest actuele openingstijden en het voor u dichtstbijzijnde filiaal.